Tort cu ruladă şi cremă de brânză

de diaconta in Torturi, 3 Mar 2013 | 15569 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de la Diana_k de pe Diana@cakes,dar am modificat-o puţin.Nu a ieşit aşa aspectuos ca şi al ei,dar a fost foarte bun la gust.Duminică frumoasă!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina
  • 2 linguri ulei
  • vanilie
  • Sare
  • Gem de maceşe pentru umplut
  • Pentru blat cu cacao:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 300 g brânza de vaci
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina fin maruntita
  • 3 linguri zahar
  • vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura frisca lichida
  • O lingurita miere de albine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ruladă şi cremă de brânză:

Am pregatit mai întâi rulada.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu un praf de sare.

Când spuma a devenit foarte ferma,am adaugat zaharul pe rând si am mai mixat pâna s-a topit zaharul.

Dupa aceasta etapa ,am lucrat doar cu paleta.

Am pus uleiul si am amestecat usor.

La fel si cu galbenusurile si vanilia.

Am pus si faina,amestecând cu miscari circulare.

Am pus compozitia într –o tava de 22x35 cm si am pus la cuptor pentru 15 minute.

Am rasturnat blatul pe o alta hârtie de copt,am desprins hârtia pe care s-a copt si am rulat blatul împreuna cu hârtia.

Am lasat sa se raceasca,dupa care am desfacut,am uns cu gem de macese si am rulat la loc.

Poate ar fi trebuit sa folosesc o tava mai mare deoarece blatul a iesit cam gros.

Am pregatit apoi blatul cu cacao.

Am procedat la fel ca si la blatul pentru rulada,doar ca am adaugat si cacaoa.

Am copt într-o tava  de 30x35 cm, cam 20 -25 de minute.

Verificam cu scobitoarea cand este copt.

Pentru crema,am pus la hidratat gelatina cu putina apa rece.

Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider.

Branza am mixat-o cu zaharul,vanilia si coaja de lamâie.

Am încalzit putin iaurtul.

Gelatina am încalzit-o la microunde ,apoi am amestecat-o cu iaurtul caldut.

Dupa ce s-a racit putin iaurtul l-am pus peste crema de brânza.

La final am adaugat si frisca.

Pentru asamblare am folosit o tava de chec în care am pus o folie.

Blatul cu cacao l-am taiat în patru fâşii,una pentru fundul tavii,doua pentru peretii laterali si una mai lata pentru capacul de deasupra.

Dupa ce am pus blatul pe fundul tavii si pe laterale,am pus o parte din crema in tava.

Deasupra am pus rulada,apoi iar crema.

Am acoperit cu ultima bucata de blat.

Mi-a ramas putina crema si pentru exterior.

Am acoperit cu folia si am pus la frigider sa se întareasca crema.

Am rasturnat apoi pe un platou si am ornat partile laterale cu crema.

Deasupra am pus glazura obtinuta  dupa ce am topit ciocolata cu frisca si mierea pe baie de aburi.

Am ornat cu fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ruladă şi cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos